Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátové lívance s jablky

Pokud si rádi zpříjemníte ráno dobrými lívanci, vyzkoušejte i tuto zdravější variantu. Lívance z pohankové a celozrnné mouky ochutíte javorovým sirupem a špenátem. Díky sněhu jsou krásně nadýchané, jablka zase dodají vláčnost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 865 kJ /
1 880 kcal
Bílkoviny64,99 g
Tuky31,05 g
Vláknina36,30 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 463 mg
Sůl1,64 g
Sacharidy316,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme obě mouky s kypřicím práškem.  Krok 2: V mixéru rozmixujeme žloutky, mléko, špenát, javorový sirup, chia semínka a najemno nastrouhanou citronovou kůru. Tekutou složku promícháme s moukou. Krok 3: Jablka nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich přebytečnou šťávu. Poté je vmícháme do těsta. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.  Krok 4: Rozpálíme kvalitní teflonovou pánev, potřeme ji ghí a lívance na ní opečeme.

TIP: Další způsoby, jak připravit lívance

Zveřejněno 20. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové lívance s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W68Vx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové lívance s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W68Vx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kypřící prášek, mouka celozrnná, mouka pohanková, vejce, špenát, sirup javorový, mléko, skořice, semínka chia, vanilka, citron, jablko, ghee

Přidat fotografie receptu