Houbovo-slaninové knedlíky
Čerstvé lesní houby a opečená voňavá slanina udělají z houskových knedlíků naprostou lahůdku. Podávat je můžeme jen s jednoduše připraveným špenátem, případně je můžeme použít jako přílohu k našemu oblíbenému pokrmu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 636 kJ / 2 542 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,22 g |
Tuky | 207,88 g |
Vláknina | 30,56 g |
Cholesterol | 692 mg |
Sodík | 2,97 g |
Sůl | 7,57 g |
Sacharidy | 96,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli a najemno nasekanou petrželku, k tomu přidáme na kostičky nakrájené žemle, dokřupava je osmažíme a necháme vychladnout.
Krok 2: V mléce rozkvedláme vejce, sůl a mletý pepř, směs nalijeme na osmažené žemle a necháme asi půl hodiny stát.
Krok 3: Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji opečeme. Přidáme k ní na kostičky nakrájené houby a krátce je podusíme.
Krok 4: Slaninu s houbami přidáme k vychladlým žemlím, přisypeme mouku, strouhanku a vše dobře promícháme. Z připravené směsi rukama namočenýma ve vodě uděláme menší kulaté knedlíky, které mačkáním zpevníme, aby se nerozvařily. Vložíme je do vroucí slané vody a asi 10 minut vaříme.
Krok 5: Nakrájíme oloupanou cibulku a na oleji ji dozlatova osmažíme. Přidáme mražený listový špenát a dusíme tak dlouho, až špenát změkne. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme dva prolisované stroužky česneku. Ještě 5 minut povaříme.
Zveřejněno 24. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbovo-slaninové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w98V
Moje poznámka
Houbovo-slaninové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w98V
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Malinové "obrázky"
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 7 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 23 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 1 hodinou
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 2 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 6 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 6 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 17 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 21 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 22 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak 20. 12. 2024 14:22
Suroviny:
sádlo,
cibule,
nať petrželová,
žemle,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
slanina,
houby čerstvé,
mouka hladká,
strouhanka,
cibule,
olej,
špenát listový mražený,
sůl,
pepř mletý,
česnek
Komentáře