Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prsa z divoké kachny sous-vide

Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu. Má specifickou chuť i texturu, proto jí vyhovuje i intenzivní voňavé koření. Prsa divoké kachny jsou v úpravě sous-vide opravdová lahůdka. Máte-li možnost, vyzkoušejte.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 250 min

260 min (10 min příprava + 250 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 455 kJ /
587 kcal
Bílkoviny13,71 g
Tuky15,32 g
Vláknina16,90 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy90,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem připravíme prsa pro sous-vide. Osolíme, opepříme, vetřeme rozemnutý jalovec, položíme na každou porci půl snítky tymiánu a zapíchneme do svalu 3 hřebíčky. Zavineme do slaniny a vložíme 1/2 lžičky másla ke každé porci. Zavakuujeme každý kousek zvlášť a necháme odležet 1-3 dny v chladničce. Krok 2: Po odležení rozehřejeme sous-vide lázeň na 60-62 °C. Vložíme sáčky s masem do lázně a necháme (podle stáří zvěřiny) cca 4 hodiny připravovat. Po dohotovení prudce zachladíme a můžeme skladovat v chladničce jako polokonzervu. Krok 3: V den podávání vyjmeme maso z chladničky a necháme ho zvolna prohřát opět na 62 °C. Mezitím připravíme přílohy. Fazolkové lusky cca 7 minut na páře, rýži klasicky. Krok 4: Když máme přílohy hotové vyjmeme maso ze sáčků (šťávu z masa uschováme) a porce zlehka osmahneme z obou stran na zbylé lžičce másla, tak aby slanina na povrchu byla zlatá a křupavá. Stačí dohromady okolo 5 minut. Krok 5: Maso odložíme do tepla a výpek na pánvi naředíme šťávou z masa (co byla v sáčku sous-vide). Maso nakrájíme přes vlákna a ihned podáváme spolu s přílohou, přelité výpekem z pánve.

Jak vařit metodou sous-vide

Zveřejněno 24. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prsa z divoké kachny sous-vide

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYz0p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prsa z divoké kachny sous-vide

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYz0p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Anna Kocikova: Děkuji za milý komentář!:-8

zuzi777a: V tichosti závidím:-8Ale v tom dobrém;-)Vypadá to na opravdovou lahůdku:-Q

Marie Svarcova: Děkuji za komentář!:-8 Bylo to takové podzimní mlsání. A v téhle úpravě je maso jak dort!:-*

:-)<3:yes::yes: Dovedu si představit tu chuť lahodného masíčka. Nadivím se, že všem chutnalo :-K

Vypadá to nádherně <3

cora666: Moc děkuji! Jen se po jídle zaprášilo…..:-D

Tak to bych si dala vypadá to luxusněji než v ***** restě<3

Suroviny:
kachna, koření hřebíček, pepř mletý, sůl, jalovec, tymián, máslo, slanina anglická, lusky fazolové, rýže, zelenina

Přidat fotografie receptu