Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce zapečená se špenátem

V této vydatné večeři zužitkujeme úrodu ze zahrádky i čerstvé houby z lesa. Špenát, houby provoněné tymiánem a plátky rajčat se pěkně doplňují. Vše spojíme smetanou a na závěr přidáme vejce a sýr. Pak už stačí jen zapéct.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 642 kJ /
3 500 kcal
Bílkoviny78,38 g
Tuky336,68 g
Vláknina13,92 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 4,71 g
Sůl11,64 g
Sacharidy32,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenát vložíme do vroucí vody a asi minutu jej vaříme. Pak jej scedíme a vymačkáme z něj vodu. Nakonec jej nahrubo nasekáme, vložíme do máslem vymazané zapékací misky, osolíme a opepříme. Krok 2: Na másle v pánvi smažíme nakrájené houby asi 5 minut doměkka. Přidáme čerstvý tymián a ještě chvíli prohřejeme. Pak směs navrstvíme na špenát. Krok 3: V pánvi dále nasucho opečeme slaninu nakrájenou na kostičky a navrstvíme ji na hříbky. Nahoru naklademe plátky rajčat. Krok 4: Směs přelijeme smetanou, znovu osolíme a opepříme. Na závěr vklepneme do mísy po jednom vejce, vše zasypeme strouhaným eidamem a pečeme zhruba 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Krok 5: Hotový pokrm podáváme s tmavým pečivem nebo opečeným toastem.

TIP: Další oblíbené houbové pokrmy

Zveřejněno 27. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce zapečená se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkYOK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce zapečená se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkYOK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
špenát, sůl, pepř mletý, máslo, houba hřib, tymián čerstvý, slanina, rajče, smetana ke šlehání, vejce, sýr eidam

Přidat fotografie receptu