Plněný patizon pečený s rajčaty
Patizon je opomenutou zeleninou, která se dá připravit na různé způsoby. Inspirujte se v tomto receptu a připravte si plněný patizon směsí z mletého hovězího masa. Je pečený na rajčatech, ze kterých pak bude skvělá smetanová omáčka.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 692 kJ / 1 121 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,61 g |
Tuky | 51,27 g |
Vláknina | 15,32 g |
Cholesterol | 604 mg |
Sodík | 609 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 76,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizony dobře opláchneme, u stopky skrojíme víčko a měkký vnitřek vybereme lžící. Dutinu lehce posypeme solí a pepřem.
Krok 2: Do mletého masa přidáme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vejce. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a zahustíme strouhankou.
Krok 3: Směsí naplníme připravené patizony. Do pekáčku rozložíme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostky nakrájená rajčata a lehce osolíme. Navrch položíme naplněné patizony, přidáme bobkový list, nové koření, špetku tymiánu, lžíci másla a podlijeme vodou. Pekáč zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 60 minut. Upečené patizony vyjmeme a uchováme v teple.
Krok 4: Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vodou, přidáme výpek s rajčaty a za častého míchání povaříme 10 minut. Dochutíme solí, octem, cukrem a znovu krátce povaříme. Do hotové omáčky vmícháme smetanu a propasírujeme ji.
Krok 5: Nakonec patizony rozdělíme na talíře, doplníme smetanovou omáčkou a podáváme s bramborem, rýží nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 30. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněný patizon pečený s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMNA
Moje poznámka
Plněný patizon pečený s rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDMNA
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 10 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 15 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 5 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 6 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 7 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 7 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 8 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 8 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 10 hodinami
Suroviny:
patizon,
maso hovězí mleté,
cibule,
rajče,
česnek,
vejce,
strouhanka,
mouka hladká,
smetana na vaření,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list,
koření nové koření,
tymián,
ocet,
cukr,
máslo
Komentáře