Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slíváky od Libuš

Buchty plněné švestkami se skořicí jsou tradiční český moučník, který potěší nejen svou nadýchaností, ale i lahodnou kombinací švestek a skořicové vůně. Tyto jemné buchtičky vás přenesou do časů babiččiny kuchyně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

teckovana.b

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

90 min (45 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 17 kusů

17kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 533 kJ /
2 995 kcal
Bílkoviny72,16 g
Tuky115,60 g
Vláknina15,18 g
Cholesterol 611 mg
Sodík 3,40 g
Sůl8,44 g
Sacharidy398,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sypké směsi v míse smícháme. Uděláme důlek do něj rozdrobíme droždí a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme kvasnice vzejít. Pak přidáme vejce, zbylé mléko, zbytek surovin a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být hladké a nelepivé. Necháme 1/2 hodiny kynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 17 stejných kousků. Vložíme do každého vypeckovanou švestku a osladíme lžičkou skořicového cukru. Zabalíme, dáme na plech potřeme žloutkem a posypeme celým mákem. Krok 3: Necháme 10 minut na plechu kynout. Vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme do zlatova přibližně 40-45 minut.
Po vychladnutí podáváme ke kávě.

TIP: Nejlepší koláče a buchty se švestkami: oblíbené recepty

Zveřejněno 30. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slíváky od Libuš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnol

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slíváky od Libuš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnol

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Vítáme mezi nás novou uživatelku a těšíme se na další její recepty.

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, cukr, mléko, máslo, olej, cukr vanilkový, vejce, žloutek, sůl, droždí, rum, cukr skořice

Přidat fotografie receptu