Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z hub a paprik

Pokud vám štěstí přálo a z lesa jste si přinesli plné košíky hub, může se vám hodit tento recept na skvělou houbovou paštiku. Při přípravě využijete i přebytky paprik. Výborně chutná s topinkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavla541

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 16 porcí

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 859 kJ /
5 464 kcal
Bílkoviny61,62 g
Tuky500,84 g
Vláknina117,90 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 3,54 g
Sůl8,40 g
Sacharidy128,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby uvaříme ve slané vodě a poté je propláchneme studenou vodou.  Krok 2: Na 1/3 z uvedeného množství sádla orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli a papriky, pak přidáme okapané houby, koření a zbývající sádlo. Krok 3: Směs necháme zchladnout a nakonec ji umeleme v mlýnku na maso. Krok 4: Paštikou naplníme přesnídávkové sklenice, otřeme jim hrdla a sterilujeme 15 minut.

TIP: Další recepty na zavařování hub

Zveřejněno 4. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z hub a paprik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9Wv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z hub a paprik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R9Wv

Marie

Suroviny:
houby lesní, sádlo, cibule, paprika čerstvá červená, česnek, koření polévkové, pepř mletý, sůl, feferonka, hořčice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu