Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslovo - skořicoví šneci s pomocí varného mixéru

Moučník vzdáleně připomíná podáváním zavlažna naše české buchtičky se šodó. Šneci jsou vláční, sladcí a provonění použitým kořením. Zároveň jsou sytí a mohou se sklenicí studeného mléka být i výbornou sladkou večeří nebo luxusní víkendovou snídaní.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba kynutí

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

12-15 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 720 kJ /
6 386 kcal
Bílkoviny116,24 g
Tuky293,94 g
Vláknina24,13 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 1,07 g
Sůl2,43 g
Sacharidy806,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na startovací kaši necháme připravovat 3 minuty na 80 °C rychlostí 3. Necháme odpočinout a zchladnout asi 10 minut. Krok 2: Přidáme do mixéru mléko, vejce, máslo a droždí. Necháme připravovat 20 vteřin rychlostí 4. Přidáme všechny ostatní suroviny na těsto a necháme připravovat 3-4 minuty programem Těsto. Těsto by mělo být tvárné, jemné a lehounce lepivé. Podle potřeby přisypeme jednu až dvě lžíce hladké mouky. Necháme zhruba 45 minut kynout v míse. Těsto lze připravit i večer předem a nechat v nádobě kynout v chladničce (nebo na balkoně) a péct čerstvé ráno. Krok 3: Mezitím si připravíme náplň. Všechny suroviny vložíme do mixéru a zpracujeme rychlostí 4 po dobu 30 vteřin na jemnou pastu. Krok 4: Vykynuté těsto přeložíme na olejem postříkanou pracovní desku. Vyválíme zlehka plát zhruba 1 cm vysoký 50 × 30 cm. Potřeme připravenou pastou a z delší strany plátu stočíme do rolády. Z připravené rolády odkrajujeme jednotlivé rolky (nejlépe to jde kouskem neparfemované zubní nitě) a klademe na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Mezi jednotlivými kousky necháváme prostor, hodně nakynou. Necháme kynout do zdvojnásobení objemu rolek. Krok 5: Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20 minut. Krok 6: Připravíme omáčku smícháním všech potřebných surovin rychlostí 4 po dobu 30 vteřin. Podle druhu použitého sýra nemusí být zcela hladká, chuti to nic neubere. Krok 7: Podáváme vlažné, přelité vanilkovou omáčkou.

Zveřejněno 4. 10. 2024

Poznámka autorky zuzi777a

Podobné rolky jsem dlouho hledala. Tyto jsou ze skandinávské platformy pro varný mixér. Snídala jsem je kdysi u kamarádky v Oslu a nemohla na ně zapomenout. Podáváním za tepla připomínají naše buchtičky se šodó. Teď již vím, že tu chuť, kterou jsem hledala, dělá kardamom s hřebíčkem a skořicí. Jsou fakt k snídani boží!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslovo - skořicoví šneci s pomocí varného mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr6gR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslovo - skořicoví šneci s pomocí varného mixéru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr6gR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Anna Kocikova: Děkuji za komentář.:-8 Já také radši řízek, ale moje hladová četa se na sladké vrhá s rozběhem!:-)

U nás jsme všichni spíš na slané,ale recept je to pěkný:-KMajitelům tohoto přístroje příjde recept určitě k dobru:-8:yes:

Suroviny:
mléko, voda, mouka hladká, máslo, mléko, vejce, droždí sušené, mouka hladká, mléko sušené, sůl, cukr, skořice mletá, kardamom, koření hřebíček, máslo, cukr moučkový, sýr, máslo, extrakt vanilkový, mléko, šťáva citronová, mouka

Přidat fotografie receptu