Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí vývar s obláčky

Poctivý hovězí vývar, dobrý a silný, se zeleninou a domácí zavářkou, můžete připravit k nedělnímu nebo svátečnímu obědu. Při jeho přípravě nespěchejte, je důležité, aby se vařil velmi pomalu, tím dosáhnete toho, že bude krásně čirý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

EvkaS. EvkaS.

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 955 kJ /
1 184 kcal
Bílkoviny107,43 g
Tuky21,44 g
Vláknina5,63 g
Cholesterol 579 mg
Sodík 3,96 g
Sůl10,01 g
Sacharidy137,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme asi 1,5 litru studené vody a přidáme omyté maso. Do hrnce zároveň přidáme sítko s pepřem a novým kořením a dále špetku soli. V hrnci velmi pomalu vaříme asi 3 hodiny, dokud není maso měkké a nejde lehce od kosti. Během vaření odebíráme pěnu. Krok 2: Jakmile je maso téměř hotové, nalijeme do jiného hrnce asi 500 ml vody a dáme vařit mraženou zeleninu se špetkou libečku. Vaříme 15 minut. Krok 3: Vyndáme maso z hrnce. Po vychladnutí obereme z kostí a dáme zatím stranou. Vývar z masa přelijeme přes cedník/sítko do uvařené zeleniny a opět přivedeme k varu. Krok 4: Připravíme těsto na obláčky smícháním všech ingrediencí. Vidličkou rozšleháme do hladkého, ne příliš tekutého těsta (konzistence asi jako puding).
Přes sítko na halušky nalijeme do hrnce a vytvoříme tak knedlíčky ve tvaru obláčku. Vaříme minutu až dvě a poté vypínáme. Nakonec vložíme obrané maso do hotové polévky a servírujeme.

TIP: 6 tipů pro dokonalý hovězí vývar

Zveřejněno 4. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vývar s obláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkYPE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí vývar s obláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkYPE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes: Také máme raději do polévky čerstvou zeleninu a těm obláčkům jsme říkali kapání . Hovězí polévka je výborná. :-K

Tuhle máme moc rádi, jen zeleninu dávám čerstvou. A s dovolením přidávám foto.:-K:-K

Suroviny:
maso hovězí na polévku, sůl, pepř, koření nové koření, směs zeleninová mražená, libeček, voda, mouka polohrubá, sůl, vejce, mléko

Přidat fotografie receptu