Hovězí vývar s obláčky
Poctivý hovězí vývar, dobrý a silný, se zeleninou a domácí zavářkou, můžete připravit k nedělnímu nebo svátečnímu obědu. Při jeho přípravě nespěchejte, je důležité, aby se vařil velmi pomalu, tím dosáhnete toho, že bude krásně čirý.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 955 kJ / 1 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,43 g |
Tuky | 21,44 g |
Vláknina | 5,63 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,96 g |
Sůl | 10,01 g |
Sacharidy | 137,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme asi 1,5 litru studené vody a přidáme omyté maso. Do hrnce zároveň přidáme sítko s pepřem a novým kořením a dále špetku soli. V hrnci velmi pomalu vaříme asi 3 hodiny, dokud není maso měkké a nejde lehce od kosti. Během vaření odebíráme pěnu.
Krok 2: Jakmile je maso téměř hotové, nalijeme do jiného hrnce asi 500 ml vody a dáme vařit mraženou zeleninu se špetkou libečku. Vaříme 15 minut.
Krok 3: Vyndáme maso z hrnce. Po vychladnutí obereme z kostí a dáme zatím stranou. Vývar z masa přelijeme přes cedník/sítko do uvařené zeleniny a opět přivedeme k varu.
Krok 4: Připravíme těsto na obláčky smícháním všech ingrediencí. Vidličkou rozšleháme do hladkého, ne příliš tekutého těsta (konzistence asi jako puding).
Přes sítko na halušky nalijeme do hrnce a vytvoříme tak knedlíčky ve tvaru obláčku. Vaříme minutu až dvě a poté vypínáme. Nakonec vložíme obrané maso do hotové polévky a servírujeme.
Přes sítko na halušky nalijeme do hrnce a vytvoříme tak knedlíčky ve tvaru obláčku. Vaříme minutu až dvě a poté vypínáme. Nakonec vložíme obrané maso do hotové polévky a servírujeme.
Zveřejněno 4. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYPE
Moje poznámka
Hovězí vývar s obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYPE
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 10 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 1 hodinou
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 2 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 4 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 6 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 6 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 6 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 6 hodinami
Suroviny:
maso hovězí na polévku,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
směs zeleninová mražená,
libeček,
voda,
mouka polohrubá,
sůl,
vejce,
mléko
Komentáře (2)