Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z kachního výpeku (zero waste)

Naše babičky uměly využít opravdu všechny zbytečky a poživatelné části drůbeže. Někdy může být i zbytkové jídlo dokonce voňavější a chuťově skoro lepší, než původní zdrojový pokrm. Navíc se můžeme pokusit být také - moderně řečeno - zero waste.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 215 kJ /
1 485 kcal
Bílkoviny30,10 g
Tuky3,36 g
Vláknina17,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 303 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy325,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Skelet z pečené kachny obereme, maso dáme stranou. Z pekáče slijeme přebytečný tuk. Odložíme ho na pozdější použití (je skvělý na chléb, nebo jako základ na polévky typu česnečka). Krok 2: Na dno pekáče položíme zbylé vypečené kůže z kachny (po dokončení můžeme odstranit), ponecháme část tuku i výpečky. Zasypeme zeleninovou směsí. Krok 3: Přidáme obrané maso osolíme (jen lehce, výpek je již slaný), zasypeme rýží a zalijeme horkou vodou nad úroveň rýže. Přikryjeme pekáč zvrchu. Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C na dobu 15 minut, poté vypneme a necháme přikrytou rýži zhruba 20 minut dojít. Krok 5: Na talíři doplníme klasicky strouhaným sýrem, sterilovanou okurkou, červenou řepou nebo čalamádou.

TIP: Rizoto - výběr oblíbených receptů

Zveřejněno 7. 10. 2024

Poznámka autorky zuzi777a

Na kachním skeletu zbývá obvykle dost masa, také kachní tuk z pečínky je voňavý, je ho hodně a bylo by škoda ho dále nevyužít. Část ovoní a ochutí rizoto a skvělé jsou na něm třeba bramboráky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z kachního výpeku (zero waste)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPm0W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z kachního výpeku (zero waste)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPm0W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Mňam - to mi připomnělo dětství, takové rizoto dělávala mamka s výpekem kachny nebo husy paráda. Asi tam ale nedávala zeleninu -to už nevím. 😋😋

Marie Svarcova: Děkuji za komentář!😁 Já mám tyhle šetřící recepty po babičkách moc ráda. Z mála byl plný kastrol a ještě to bylo chutné!

Suroviny:
skelet kachní, rýže, směs zeleninová, sůl, pepř mletý, voda, sýr

Přidat fotografie receptu