Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Naše babičky uměly využít opravdu všechny zbytečky a poživatelné části drůbeže. Někdy může být i zbytkové jídlo dokonce voňavější a chuťově skoro lepší, než původní zdrojový pokrm. Navíc se můžeme pokusit být také - moderně řečeno - zero waste.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 215 kJ / 1 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,10 g |
Tuky | 3,36 g |
Vláknina | 17,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 303 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 325,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Skelet z pečené kachny obereme, maso dáme stranou. Z pekáče slijeme přebytečný tuk. Odložíme ho na pozdější použití (je skvělý na chléb, nebo jako základ na polévky typu česnečka).
Krok 2: Na dno pekáče položíme zbylé vypečené kůže z kachny (po dokončení můžeme odstranit), ponecháme část tuku i výpečky. Zasypeme zeleninovou směsí.
Krok 3: Přidáme obrané maso osolíme (jen lehce, výpek je již slaný), zasypeme rýží a zalijeme horkou vodou nad úroveň rýže. Přikryjeme pekáč zvrchu.
Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C na dobu 15 minut, poté vypneme a necháme přikrytou rýži zhruba 20 minut dojít.
Krok 5: Na talíři doplníme klasicky strouhaným sýrem, sterilovanou okurkou, červenou řepou nebo čalamádou.
Zveřejněno 7. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPm0W
Moje poznámka
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPm0W
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 33 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 32 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Suroviny:
skelet kachní,
rýže,
směs zeleninová,
sůl,
pepř mletý,
voda,
sýr
Komentáře (2)