Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový bok se zadělávanou kapustou

Pečený šťavnatý bůček je česká klasika, která pořádně zasytí. Podáváme ho s bramborovými knedlíky a vařenou kapustou. Ta nejen že skvěle chutná, ale obsahuje také spoustu vitamínů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 414 kJ /
4 879 kcal
Bílkoviny178,35 g
Tuky310,89 g
Vláknina65,80 g
Cholesterol 708 mg
Sodík 4,84 g
Sůl11,11 g
Sacharidy319,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček omyjeme a osušíme. Nožem nakrojíme shora mřížku a nakrájíme na pruhy (jednotlivé porce). Maso osolíme a okořeníme paprikou, drceným kmínem a prolisovaným česnekem.  Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáč vyložíme cibulí, podlijeme vodou (asi 1 cm) a přidáme maso. Pečeme při 180 °C asi 1,5 hodiny za občasného přelévání výpekem a maso obracíme.  Krok 3: Kapustu nakrájíme a propereme. Pak ji zalijeme vodou, osolíme, přidáme drcený kmín a vaříme doměkka asi 15 minut.  Krok 4: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a orestujeme na sádle. Přidáme mouku a 2 minuty smažíme. Jíšku přidáme ke kapustě a přivedeme k varu. Přilijeme smetanu, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.  Krok 5: Na knedlíky uvaříme ve slupce brambory a ještě vlažné je oloupeme. Vychladlé nastrouháme, přidáme hrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Vyválíme knedlíky, které vaříme 20 minut.  Krok 6: Plátky masa podáváme s knedlíkem a kapustou podlité výpekem.

TIP: Další recepty s bůčkem

Zveřejněno 8. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bok se zadělávanou kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M89M3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bok se zadělávanou kapustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M89M3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bok vepřový bez kosti, česnek, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, sůl, kapusta, cibule, sádlo, mouka hladká, smetana, kmín drcený, sůl, pepř mletý, brambory, mouka hrubá, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu