Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Tento na chuť výrazný pokrm je velice snadný na přípravu a ocení ho zejména mužská část domácnosti. Plátky libového uzeného masa orestujeme na cibulce a poté společně se směsí smetany a řízného křenu zapečeme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 455 kJ /
1 065 kcal
Bílkoviny111,04 g
Tuky44,10 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 397 mg
Sodík 5,06 g
Sůl10,20 g
Sacharidy50,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule postupně oloupeme a nakrájíme na středně silná kolečka. Pak cibulová kolečka najednou osmahneme na oleji ve větší pánvi nebo v kastrolu. Krok 2: Libovější uzené maso nakrájíme na plátky, přidáme je k cibuli a rychle orestujeme. Potom maso společně s cibulí přendáme do pekáčku. Krok 3: V misce rozmícháme smetanu na šlehání s křenem a touto směsí zalijeme maso v pekáčku. Maso s omáčkou dáme do trouby a zapékáme, dokud povrch lehce nezezlátne. Podáváme s bramborem.

TIP: Jak strouhat křen

Zveřejněno 10. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3197Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3197Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
křen strouhaný, maso uzené, cibule, olej, smetana

Přidat fotografie receptu