Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčná ořechovo-jablečná buchta

Velice snadné na přípravu jsou tyto podzimní řezy, na které můžeme zužitkovat domácí zásoby jablek a ořechů. Kypré těsto s rumovou vůní doplní vrstva nastrouhaných jablek, kousků ořechů a také poleva z pudinku.

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kasikova.ver

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 787 kJ /
6 880 kcal
Bílkoviny109,54 g
Tuky380,63 g
Vláknina37,82 g
Cholesterol 737 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy715,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme, ořechy nasekáme nahrubo. Krok 2: V míse smícháme všechny suroviny na těsto a dobře promíchané jej vylijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Na těsto navrstvíme nastrouhaná jablka a nasekané ořechy. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut. Krok 3: Než se buchta upeče, připravíme polevu. V hrnci zahřejeme všechny suroviny na polevu, promícháme a buchtu právě vyndanou z trouby touto polevou polijeme a necháme zchladnout.

TIP: Časté chyby při pečení moučníků. Poradíme, jak se jim vyvarovat

Zveřejněno 12. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná ořechovo-jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRozX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná ořechovo-jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRozX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka celozrnna pšeničná, cukr třtinový, vejce, olej, mléko, kypřící prášek, kakao, rum, jablko, ořechy sekané, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový, voda, pudink vanilkový, rum

Přidat fotografie receptu