Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčná ořechovo-jablečná buchta

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kasikova.ver

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Velice snadné na přípravu jsou tyto podzimní řezy, na které můžeme zužitkovat domácí zásoby jablek a ořechů. Kypré těsto s rumovou vůní doplní vrstva nastrouhaných jablek, kousků ořechů a také poleva z pudinku.

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 787 kJ /
6 880 kcal
Bílkoviny109,54 g
Tuky380,63 g
Vláknina37,82 g
Cholesterol 737 mg
Sodík 324 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy715,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme, ořechy nasekáme nahrubo. Krok 2: V míse smícháme všechny suroviny na těsto a dobře promíchané jej vylijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Na těsto navrstvíme nastrouhaná jablka a nasekané ořechy. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 30 minut. Krok 3: Než se buchta upeče, připravíme polevu. V hrnci zahřejeme všechny suroviny na polevu, promícháme a buchtu právě vyndanou z trouby touto polevou polijeme a necháme zchladnout.

TIP: Časté chyby při pečení moučníků. Poradíme, jak se jim vyvarovat

Zveřejněno 12. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná ořechovo-jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRozX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná ořechovo-jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRozX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka celozrnna pšeničná, cukr třtinový, vejce, olej, mléko, kypřící prášek, kakao, rum, jablko, ořechy sekané, mouka hrubá, máslo, cukr moučkový, voda, pudink vanilkový, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu