Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový nákyp s mrkví

Tento zeleninový nákyp je velmi jednoduchý a k jeho přípravě stačí pár surovin. Přesto jde o velmi dobré jídlo, ve kterém se pěkně doplňuje chuť květáku a mrkve. Skvěle chutná například s opečenými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 260 kJ /
540 kcal
Bílkoviny40,12 g
Tuky32,14 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 598 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy19,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák a mrkev očistíme, opláchneme a povaříme v osolené vodě do poloměkka. Květák nasekáme na kousky, mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Krok 2: Vejce rozšleháme s mlékem a osolíme. Vhodnou zapékací mísu vymažeme máslem a naplníme připravenou zeleninou. Zalijeme vejci a vložíme do předehřáté trouby. Zvolna pečeme asi 60 minut, až se vejce srazí a pokrm na povrchu zezlátne. Krok 3: Podáváme například s opečenými bramborami, ozdobené snítkou petrželky.

TIP: Co ještě uvařit z květáku

Zveřejněno 10. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRozx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový nákyp s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRozx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, vejce, mrkev, mléko, sůl, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu