Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená jablíčka na hlávkovém zelí a papriky plněné goudou

Tento pokrm je originální kombinací sladkých a slaných chutí, která překvapí a potěší. Šťavnatá jablka, pečená do měkka, krásně ladí s jemně kyselým hlávkovým zelím, zatímco papriky plněné goudou přidávají pokrmu sýrovou intenzitu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kovadlina Kovadlina

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 152 kJ /
275 kcal
Bílkoviny16,90 g
Tuky14,41 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 380 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy16,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Zapneme troubu na 200 °C. Krok 2: Do papriky vložíme goudu. Na pečicí plech na troše oleje rozložíme zeleninu a na zelí položíme jablko. Vše posolíme a opepříme. Krok 3: Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme do zlatova asi 30 minut. Jako přílohu podáváme celozrnné pečivo.

TIP: Jak udělat zeleninu v troubě - rady a tipy

Zveřejněno 11. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená jablíčka na hlávkovém zelí a papriky plněné goudou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADmJB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená jablíčka na hlávkovém zelí a papriky plněné goudou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADmJB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

<3 recept i foto se mi líbí :-K:yes:

Marie Svarcova: Děkuji pěkně

Vítáme Vás na našem kuchařském webu a těšíme se na vaše další recepty s krásnými fotkami!

Hella: Děkuji pěkně

Suroviny:
jablko, zelí, paprika, sýr gouda, květák, brokolice, mrkev, olej olivový, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu