Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku

Pokud milujete květák, není potřeba ho smažit pouze v trojobale. Vyzkoušejte tento recept na květák v pivním těstíčku. Je to zase něco jiného, není to tak pracné a třeba vám to zachutná natolik, že už květák nebudete chtít připravovat jinak.

Hodnocení receptu je 3,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 951 kJ /
705 kcal
Bílkoviny28,97 g
Tuky4,27 g
Vláknina17,06 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,73 g
Sacharidy121,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěný květák rozebereme na malé růžičky. Můžeme je povařit 3-4 minuty v páře, poté propláchnout studenou vodou a nechat okapat. Kdo chce může obalit květák syrový (smaží se déle a nasaje více tuku). Krok 2: Do jedné misky namícháme mouku na obalení, osolíme, opepříme a přidáme špetku papriky.
V druhé misce promícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, uzenou papriku. Přilijeme pivo, dobře rozmícháme metličkou a vytvoříme těstíčko. Krok 3: Rozehřejeme pánev, přidáme zvolený tuk a obalujeme květák napřed ve směsi mouky, poté v těstíčku. Ihned vkládáme do pánve a při snížené teplotě (na 4 stupeň) smažíme dozlatova. Krok 4: Odkládáme na tác s papírovými utěrkami odsát přebytečný tuk. Podáváme s vařenými bramborami omaštěnými máslem, se salátem nebo s domácí tatarskou omáčkou.

Zveřejněno 12. 10. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Tatarka: Smícháme 3 lžíce majonézy, 1 lžičku citronové šťávy, špetku cukru, trošku nasekané petrželky, 2 lžičky nasekaných kaparů, sůl a pepř dle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk8QL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk8QL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Smažený květák zbožňuji 🤗Těstíčko vypadá zajímavě, ukládám k vyzkoušení :-)

lenka.janatkova: :-) Děkuji za komentář a přeji krásný zbytek dne :-K

Bude to určitě dobré

Marie Svarcova: jj, já jen uvádím svoji zkušenost - každý ať si vyzkouší, co mu chutná lépe. 😉 (snad je to mrknutí)

Zobrazit 5 starších odpovědí

Suroviny:
květák, mouka hladká, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, mouka hladká, sůl, kypřící prášek do pečiva, paprika sušená uzená, pivo světlé, sádlo

Přidat fotografie receptu