Křupavý smažený květák v pivním těstíčku
Pokud milujete květák, není potřeba ho smažit pouze v trojobale. Vyzkoušejte tento recept na květák v pivním těstíčku. Je to zase něco jiného, není to tak pracné a třeba vám to zachutná natolik, že už květák nebudete chtít připravovat jinak.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 951 kJ / 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,97 g |
Tuky | 4,27 g |
Vláknina | 17,06 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,76 g |
Sůl | 4,73 g |
Sacharidy | 121,36 g |
Postup přípravy
V druhé misce promícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, uzenou papriku. Přilijeme pivo, dobře rozmícháme metličkou a vytvoříme těstíčko. Krok 3: Rozehřejeme pánev, přidáme zvolený tuk a obalujeme květák napřed ve směsi mouky, poté v těstíčku. Ihned vkládáme do pánve a při snížené teplotě (na 4 stupeň) smažíme dozlatova. Krok 4: Odkládáme na tác s papírovými utěrkami odsát přebytečný tuk. Podáváme s vařenými bramborami omaštěnými máslem, se salátem nebo s domácí tatarskou omáčkou.
Zveřejněno 12. 10. 2024 09:03
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavý smažený květák v pivním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk8QL
Moje poznámka
Křupavý smažený květák v pivním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk8QL
Nejnovější recepty
Salátek Jaňulák
Přidáno před 2 hodinami
Křupavý smažený květák v pivním těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Pikantní čočka a Radečkovo vejce
Přidáno před 5 hodinami
Pivní jablečný štrúdl
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí prsa na kopru v sójové omáčce, pečená cuketa, dýně, mrkev a kukuřice
Přidáno před 17 hodinami
Plněné bedly
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Pískorky aneb Bramborové placky ze západních Čech: Stačí zvolit správný typ brambor a jednu netradiční ingredienci
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
mafinka888 před 34 minutami
Lilek pečený
Kava 2 před 1 hodinou
Krůtí prsa na mrkvi a bazalce
Istar před 1 hodinou
Kuřecí prsa po francouzsku
i.capova před 2 hodinami
Hovězí krk v zelenině se zeleným pepřem
Ivvettaa před 2 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
Zuzanka A před 2 hodinami
Kuřecí řízečky s mrkví a sýrem v těstíčku
Chmelova před 7 hodinami
Babiččiny lívance
Evellinka před 7 hodinami
Cuketovo-citronový makovník / makovec
JanaVotrubova před 16 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 16 hodinami
Suroviny:
květák,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
sůl,
kypřící prášek do pečiva,
paprika sušená uzená,
pivo světlé,
sádlo
Komentáře