Kapustičky se zázvorem a česnekem
Restované kapustičky z tohoto receptu získají díky zázvoru a sójové omáčce asijský nádech. Jednoduchý a rychlý recept je vhodný pro všechny milovníky orientálních chutí. Podávat můžete posypané sezamovým semínkem a krájenou cibulovou natí.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 143 kJ / 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,72 g |
Tuky | 1,17 g |
Vláknina | 17,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,00 g |
Sůl | 7,00 g |
Sacharidy | 43,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustičky očistíme, odřízneme košťál, případně odstraníme vrchní lístky a omyjeme. Větší rozpůlíme, malé necháme vcelku.
Krok 2: Oloupaný zázvor a stroužky česneku nakrájíme nadrobno.
Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme česnek se zázvorem, orestujeme a přídáme kapustičky. Ztlumíme oheň a za stálého míchání restujeme asi 10 minut - kapustičky mají být na skus. Přidáme sojovou omáčku a krátce povaříme.
Krok 4: Podáváme s rýží a posypeme sezamem a jemně krájenou cibulovou natí.
Zveřejněno 12. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOZ7
Moje poznámka
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOZ7
Nejnovější recepty
Celerové lasagne
Přidáno před 7 minutami
Dýňovo-čočkové pyré s grilovaným tofu a sýrem halloumi
Přidáno před 1 hodinou
Masové koule plněné bramborem - nejen na výlet
Přidáno před 2 hodinami
Koblihy z trouby I
Přidáno před 14 hodinami
Kefírová bublanina
Přidáno před 14 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Tříkrálový koláč zpestří svátek Tří králů: Kdo v něm najde figurku, bude mít celý příští rok štěstí
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí Cordon Bleu
Moanka před 1 hodinou
Asijské taštičky WON TON
Hanes před 2 hodinami
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 10 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 11 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 13 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 13 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 14 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 14 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 15 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 15 hodinami
Suroviny:
kapusta růžičková,
česnek,
zázvor čerstvý,
omáčka sojová,
olej,
semínka sezamová,
nať cibulová
Komentáře (7)