Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Rychlý závin z listového těsta originálně dekorovaný nastřiženými cípy vás překvapí svou náplní z arašídové pomazánky a mrazem sušených jahod. Pocukrovaný zaujme přední místo nejen na slavnostní tabuli.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 015 kJ / 1 199 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,10 g |
| Tuky | 83,51 g |
| Vláknina | 3,95 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 137 mg |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 94,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 180 °C. Na rozválené listové těsto poklademe lžicí arašídovou pomazánku a rozetřeme ji po celé ploše 1 cm od delších okrajů. Na pomazánku poházíme na drobné kousky nakrájené (lépe jdou stříhat) sušené jahody.
Krok 2: Pomocí papíru svineme závin od delšího okraje k protějšímu. Poté závin čistými nůžkami na povrchu nastřihneme ve vzdálenosti po 5 cm. Cípy nastřižení ohneme střídavě vlevo a vpravo. S papírem dáme na plech.
Krok 3: Potřeme rozkvedlaným žloutkem (děláme-li více závinů použijeme celé vejce). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova asi 15-20 min (podle trouby). Pokud by se pekl moc rychle přikryjeme vrch pečícím papírem.
Krok 4: Necháme na mřížce vychladnout a nakrájíme na dílky mezi nastřiženými cípy. Zlehka poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.
Zveřejněno 13. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VONg5
Moje poznámka
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VONg5
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 1 minutou
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 29 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 31 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 32 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 33 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 34 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
arašídová pomazánka,
jahody,
žloutek,
cukr moučkový
Komentáře (3)