Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda velmi chutná

Čalamáda je skvělou přílohou k pečeným i grilovaným masům, zkuste si ji připravit podle tohoto receptu. Čalamáda po zavaření vydrží ve spíži celou zimu a máte tak vždy po ruce skvělou a zdravou přílohu k pokrmům.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Thomas78

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12 sklenic

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 141 kJ /
2 663 kcal
Bílkoviny26,42 g
Tuky7,27 g
Vláknina49,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32,35 g
Sůl80,60 g
Sacharidy602,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu omyjeme, nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Vše dáme do velké mísy a promícháme. Krok 2: Do každé sklenice dáme na dno 3-4 ks nového koření, 1 bobkový list, kdo má rád pikantní, může feferonku. Krok 3: Uvaříme nálev, necháme provařit asi 15 minut. Krok 4: Naplníme sklenice, pořádně umačkáme, do každé sklenice dáme 3 lžičky oleje a zalijeme horkým nálevem. Krok 5: Jelikož zaléváme horkým nálevem, sterilujeme 15-20 minut na 80°C, podle toho, jak chceme mít zeleninu křupavou.

Zveřejněno 13. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda velmi chutná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Wqv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda velmi chutná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Wqv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí hlávkové, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, mrkev, cibule, bobkový list, koření nové koření, feferonka, olej, voda, ocet, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu