Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda velmi chutná

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Thomas78

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Čalamáda je skvělou přílohou k pečeným i grilovaným masům, zkuste si ji připravit podle tohoto receptu. Čalamáda po zavaření vydrží ve spíži celou zimu a máte tak vždy po ruce skvělou a zdravou přílohu k pokrmům.

Suroviny pro 12 kusů

12 sklenic

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 141 kJ /
2 663 kcal
Bílkoviny26,42 g
Tuky7,27 g
Vláknina49,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32,35 g
Sůl80,60 g
Sacharidy602,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu omyjeme, nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Vše dáme do velké mísy a promícháme. Krok 2: Do každé sklenice dáme na dno 3-4 ks nového koření, 1 bobkový list, kdo má rád pikantní, může feferonku. Krok 3: Uvaříme nálev, necháme provařit asi 15 minut. Krok 4: Naplníme sklenice, pořádně umačkáme, do každé sklenice dáme 3 lžičky oleje a zalijeme horkým nálevem. Krok 5: Jelikož zaléváme horkým nálevem, sterilujeme 15-20 minut na 80°C, podle toho, jak chceme mít zeleninu křupavou.

Zveřejněno 13. 10. 2024 11:31

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda velmi chutná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Wqv

Podobné recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda velmi chutná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Wqv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí hlávkové, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, mrkev, cibule, bobkový list, koření nové koření, feferonka, olej, voda, ocet, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu