Čalamáda velmi chutná
Čalamáda je skvělou přílohou k pečeným i grilovaným masům, zkuste si ji připravit podle tohoto receptu. Čalamáda po zavaření vydrží ve spíži celou zimu a máte tak vždy po ruce skvělou a zdravou přílohu k pokrmům.
Suroviny pro 12 kusů
12 sklenic
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 141 kJ / 2 663 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,42 g |
Tuky | 7,27 g |
Vláknina | 49,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32,35 g |
Sůl | 80,60 g |
Sacharidy | 602,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu omyjeme, nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Vše dáme do velké mísy a promícháme.
Krok 2: Do každé sklenice dáme na dno 3-4 ks nového koření, 1 bobkový list, kdo má rád pikantní, může feferonku.
Krok 3: Uvaříme nálev, necháme provařit asi 15 minut.
Krok 4: Naplníme sklenice, pořádně umačkáme, do každé sklenice dáme 3 lžičky oleje a zalijeme horkým nálevem.
Krok 5: Jelikož zaléváme horkým nálevem, sterilujeme 15-20 minut na 80°C, podle toho, jak chceme mít zeleninu křupavou.
Zveřejněno 13. 10. 2024 11:31
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čalamáda velmi chutná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wqv
Moje poznámka
Čalamáda velmi chutná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wqv
Nejnovější recepty
Jablečný chlebíček s ořechy
Přidáno před 2 hodinami
Mátový sirup s citrony
Přidáno před 2 hodinami
Čalamáda velmi chutná
Přidáno před 4 hodinami
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 8 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolicová polévka
Dogys před 49 minutami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
Suzy8 před 57 minutami
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
Marta D před 2 hodinami
Řízky z mletého masa
Marta D před 2 hodinami
Karlovarské knedlíky - velmi dobré
zujali před 2 hodinami
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
JakubSe před 3 hodinami
Španělské ptáčky
Jitule82 před 3 hodinami
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 3 hodinami
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 4 hodinami
Segedínský guláš
RabaRoman před 4 hodinami
Suroviny:
zelí hlávkové,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
mrkev,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
feferonka,
olej,
voda,
ocet,
sůl,
cukr
Komentáře