Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chacharský kočičák

Rychlovka z jednoho hrnce, která v sobě střídá štouchané brambory, vařené uzené maso a kysané zelí. To je variace na staročeský recept zvaný kočičák. Připravte si toto skromné jídlo obohacené o uzená žebra i vy podle následujícího receptu.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fakira Fakira

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 953 kJ /
1 423 kcal
Bílkoviny60,25 g
Tuky101,30 g
Vláknina14,35 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 2,22 g
Sůl5,30 g
Sacharidy60,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzená žebra uvaříme doměkka a obereme od kosti. Krok 2: Oloupeme a pokrájíme brambory. Brambory uvaříme ve vroucí vodě spolu s lžičkou kmínu. Krok 3: Uvařené brambory scedíme a našťoucháme. Přidáme nadrobno nakrájené uzené maso a vymačkané kysané zelí Krok 4: Vše promícháme, dochutíme solí a pepřem.

TIP: Kysané zelí a brambory podle našich babiček

Zveřejněno 13. 10. 2024

Poznámka autora Fakira

Viděla jsem tady nějaké recepty na kočičáky, ale naše rakouská babička ho dělala zásadně s uzeným masem. Tato moje základní verze vznikla náhodnou koupí žeber za 50,- korun (rok (2024) a čerstvě kvašeného letošního zelí. Samozřejmě brambory ze zahrádky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chacharský kočičák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/680L7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chacharský kočičák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/680L7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žebra uzená, brambory, kmín celý, zelí kysané, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu