Horký salát z brambor a čekanky
Tento teplý salát je díky bramborám vydatný a hodí se do chladnějších dní. Skvělou chuť mu dodávají křehké a křupavé listy hořkosladké čekanky i pikantní ředkvičky. Podáváme zalité dresinkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 355 kJ / 1 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,01 g |
Tuky | 152,60 g |
Vláknina | 12,12 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 305 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 80,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Ještě teplé je oloupeme (jde to snáz) a vychladíme.
Krok 2: Čekanku překrájíme na menší kousky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vychladlé brambory nakrájíme na kostky.
Krok 3: Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme brambory. Smažíme zhruba tři minuty na středním stupni a přidáme čekanku spolu s ředkvičkami. Pak smažíme ještě další tři minuty a dochutíme solí a pepřem.
Krok 4: Mezitím připravíme dresink. Do mísy dáme hořčici, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a pár kapek worcesterové omáčky. Pozvolna přiléváme olivový olej a zašleháváme jej metlou. Hotový dresink ještě dochutíme solí nebo cukrem.
Krok 5: Připravený salát vložíme do misek a přeléváme dresinkem. Podáváme samotný nebo s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 15. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Horký salát z brambor a čekanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OpN
Moje poznámka
Horký salát z brambor a čekanky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OpN
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
brambory,
čekanka,
čekanka,
ředkvičky,
olej,
sůl,
pepř mletý,
hořčice plnotučná,
šťáva citronová,
omáčka worcesterová,
cukr,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře