Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horký salát z brambor a čekanky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Tento teplý salát je díky bramborám vydatný a hodí se do chladnějších dní. Skvělou chuť mu dodávají křehké a křupavé listy hořkosladké čekanky i pikantní ředkvičky. Podáváme zalité dresinkem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 355 kJ /
1 758 kcal
Bílkoviny10,01 g
Tuky152,60 g
Vláknina12,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 305 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy80,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Ještě teplé je oloupeme (jde to snáz) a vychladíme. Krok 2: Čekanku překrájíme na menší kousky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vychladlé brambory nakrájíme na kostky. Krok 3: Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme brambory. Smažíme zhruba tři minuty na středním stupni a přidáme čekanku spolu s ředkvičkami. Pak smažíme ještě další tři minuty a dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Mezitím připravíme dresink. Do mísy dáme hořčici, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl, pepř a pár kapek worcesterové omáčky. Pozvolna přiléváme olivový olej a zašleháváme jej metlou. Hotový dresink ještě dochutíme solí nebo cukrem. Krok 5: Připravený salát vložíme do misek a přeléváme dresinkem. Podáváme samotný nebo s čerstvým pečivem.

TIP: Další tipy na bramborové saláty

Zveřejněno 15. 10. 2024

Poznámka autora poslirecept

Čekanku je potřeba skladovat v chladu a hlavně v temnu, aby nezhořkla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horký salát z brambor a čekanky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2OpN

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horký salát z brambor a čekanky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2OpN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, čekanka, čekanka, ředkvičky, olej, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, šťáva citronová, omáčka worcesterová, cukr, olej olivový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu