Zeleninové tartaletky s Lučinou
Drobné slané koláčky s výbornou zeleninovou náplní zaujmou na oslavách, nebo je můžeme podávat jako pohoštění pro návštěvu. Díky pečenému česneku a řepě chutná náplň opravdu skvěle. Spojíme ji Lučinou smíchanou s vejci.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 867 kJ / 3 553 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,70 g |
Tuky | 236,52 g |
Vláknina | 14,63 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 811 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 269,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozprostřeme je na plech s pečicím papírem, osolíme a pokapeme olejem.
Krok 2: Na plech přidáme rozpůlené neoloupané stroužky česneku. Vložíme do trouby a pečeme 20 minut při 190 °C.
Krok 3: Z mouky, másla a vody vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme ho na plát a vykrajujeme kolečka o něco větší, než jsou formičky. Formičky vymažeme máslem a vyložíme těstem. Dáme předpéct do trouby na 10 minut.
Krok 4: Lučinu rozšleháme s mlékem a vejci, osolíme, přidáme nasekaný tymián a rozmačkaný pečený česnek. Směs nalijeme na těsto a poklademe pečenou řepou, nakrájeným pórkem a kukuřicí.
Krok 5: Vložíme zpět do trouby a pečeme 15 minut při 190 °C.
Zveřejněno 16. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninové tartaletky s Lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkYNY
Moje poznámka
Zeleninové tartaletky s Lučinou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkYNY
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 4 minutami
Plněné ořechy
Handour před 15 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 40 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 48 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 53 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Suroviny:
řepa červená,
sůl,
olej olivový,
česnek,
mouka hladká,
máslo,
voda,
lučina,
mléko,
vejce,
tymián čerstvý,
pórek,
kukuřice sterilovaná
Komentáře