Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pastináková bábovka

I když se spojení kořenové zeleniny a bábovky může zdát zvláštní, určitě stojí za vyzkoušení. Bábovka je krásně vláčná a voňavá a jistě si na ní pochutná celá rodina. Podáváme ji posypanou moučkovým cukrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 752 kJ /
3 526 kcal
Bílkoviny90,39 g
Tuky202,03 g
Vláknina27,45 g
Cholesterol 786 mg
Sodík 926 mg
Sůl2,84 g
Sacharidy322,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev i pastinák očistíme a nastrouháme. Formu na bábovku dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu včas rozpálíme na 175 °C. Krok 2: Vyšleháme žloutky s cukrem. Přiléváme olej a teplé mléko‚ osolíme a přidáme vanilku‚ ořechy‚ mrkev, pastinák‚ mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec sníh z bílků.  Krok 3: Polovinu těsta ochutíme kakaem. Krok 4: Oběma částmi těsta střídavě naplníme připravenou formu na bábovku a pečeme asi 40 minut.

TIP: Další oblíbené recepty na bábovku

Zveřejněno 17. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pastináková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkm0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pastináková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkm0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr hnědý, olej, mléko, sůl, extrakt vanilkový, ořechy mleté, mrkev, pastiňák, mouka hladká, mouka sojová, kypřící prášek, kakao, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu