Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka s dvěma druhy květáku a mrkví

Sice se říká, že není nad poctivý masový vývar, ale i zeleninová polévka může být poctivá, vydatná a plná chutí. Polévka se dvěma druhy květáku a mrkví je skvělá a rychle hotová. Navíc zužitkujeme nastřádané kousky zeleniny z lednice či mrazáku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 006 kJ /
480 kcal
Bílkoviny16,93 g
Tuky34,68 g
Vláknina7,58 g
Cholesterol 65 mg
Sodík 132 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy21,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné květáky rozebereme na malé růžičky. Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na drobné kostičky a na přepuštěném másle restujeme na barvu. Poté přidáme růžičky květáků, zalijeme vývarem (nebo vodou), mírně osolíme a povaříme do poloměkka. Krok 2: Na malou pánvičku dáme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, také ji mírně osolíme, aby se neudělaly žmolky a přidáme do polévky. Krok 3: Dochutíme špetkou muškátového květu, pepřem a krátce provaříme. Na závěr přidáme nasekané lístky libečku nebo petržele a můžeme podávat.

TIP: Nejlepší podzimní polévky

Zveřejněno 16. 10. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Použila jsem tentokrát nastřádané drobné růžičky květáků z mrazáku, zbylých a uložených po jiných receptech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s dvěma druhy květáku a mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ylnZ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka s dvěma druhy květáku a mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ylnZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, romanesko, ghee, mrkev, petržel, sůl, pepř mletý, květ muškátový, máslo, mouka hladká, vývar masový, libeček

Přidat fotografie receptu