Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lívance z červené řepy

Nekynuté lívance připravíme během chvilky a díky použitým surovinám jsou zdravější než klasická verze. K oslazení použijeme med či sirup a do těsta přidáme řepu, díky které budou mít krásnou barvu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 759 kJ /
420 kcal
Bílkoviny19,18 g
Tuky23,81 g
Vláknina3,05 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 221 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy30,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem uvařenou červenou řepu rozmixujeme ve výkonném mixéru společně s mlékem a ovesnou moukou. Krok 2: Ke směsi přidáme vejce a ještě jednou pořádně promixujeme. Krok 3: Vzniklé těsto nalijeme do misky, přisypeme k němu tapiokový škrob, kypřicí prášek a podle chuti osladíme. Vše důkladně promícháme. Krok 4: Na pánvičce rozehřejeme kokosový olej a pomocí lžičky na něj naneseme část těsta. Ideální je smažit lívanečky po čtyřech menších nebo dvou větších placičkách.

TIP: Jak na lívance z červené řepy

Zveřejněno 18. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívance z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6Pw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívance z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6Pw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, mléko rostlinné, mouka ovesná, vejce, tapiokový škrob, kypřící prášek, sirup, olej kokosový

Přidat fotografie receptu