Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky na provensálu

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 379 kJ /
1 047 kcal
Bílkoviny170,82 g
Tuky26,29 g
Vláknina6,76 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 432 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy29,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olej dáme orestovat nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, provensálské koření a sůl, na kostky nakrájené maso, zalijeme vodou a necháme dusit. Krok 2: Když je maso poloměkké, přidáme kapii, rajče a papriku nakrájené na proužky, dusíme dál. Krok 3: Za chvíli dáme nastrouhanou okurku (nebo cuketu) a zahustíme solamylem, který rozpustíme v trošce vody.

Zveřejněno 6. 9. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Doma dost zeleniny a vzpomínka na Balkánský guláš ve mě vyvolala další improvizaci-moc dobrá šťávička.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky na provensálu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYvy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky na provensálu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYvy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Bibi,dnes jsem dělala,ta omáčka je moc dobrá,dala jsem foto:-p:yes:

Výborné :-)

Bibinko:-)už když jsem zahlédla fotku tohoto jídla,tak jsem okamžitě věděla že je to tvé dílko:-p.Ta šťávička tě vždy prozradí-myšleno kladně;-):-D.Vypadá to moc a moc dobře,ovšem já to jíst nemůžu(papriky:-().Ale to neznamená,že tuhle dobrůtku nemůžu uvařit rodince;-).Tudíž posílám boďku a ukládám:-)

No to ti dík, že jsi mi to připomněla, já ho úplně vynechala, ale už je tam. Ta okurka pustí tu svou vodu s chutí salátovky, tudíž je ŠŤávy víc a má ještě lepší chuť, ale těžko se to popisuje, může se dát cuketa a nebo taky nic;-)Nejdůležitější roli mají papriky a kapie.

Pravda je, že rozdušené papriky nám nevadí. Ta rajčata totiž v surovinách chybí...:-)Možná zkusím, jen mi ještě napiš, jakou funkci má v omáčce ta okurka, vždyť žádnou velkou chuť nemá... Ta se dává až na závěr?

Eli, ty papriky by jste tam ani necítili ani neviděli,(to červený co tam vidíš, to zbylo z rajčat a kdyby byly oloupaný, tak tam nebude vidět nic( toho bych se nebála, oni se úplně rozdusí, ale ta Šťávička je jedinečná, to s ničím jiným prostě nahradit nejde:-p a my máme rádi všechno šťavnaté, proto to množství šťávy;-)Možná, že tvoje maminka taky;-)

Bibi, připomínáš mi mojí mámu, ta také dělá šťávy tolik, že pomalu vytéká z talíře...:-D Tudíž si táta může několikrát přidat přílohu (i když se kvůli tomu většinou pohádají...:-D;-) - vysvětlím - táta je skoro 3x těžší než máma).
Určitě jste si pochutnali, my bohužel nejíme teplé papriky, ale jinak hezký recept.

Bibi, to vypadá úžasně:yes::yes: Šťáva k rýži patří a ty tvoje jsou vždy super. :-p:yes:

Tohle vypada uzasne, uz je v oblibenych a brzy vyzkousim. Davam veliky bodik :yes:

Tématické fráze:
vepřové kostky, vepřové kostky recept, co uvarit z veprovych kostek, vepřové kostky recepty, vepřové maso plátky na zelenině, vepřové kostky na provensálském koreni, horní čermná rajče, vepřové kostky pro děti, vepřové kostky -recept, recept veprové kostka, vepřove kostky jinak, kostky vepřového, veprové recepty, veprove jkostky, recept vepřová, recept veprove kostky, vepřové kostky na rajčata, papriky provensálské, papriky provensálské, veprove kostky co uvarit

Suroviny:
maso vepřové, cibule, kapie červená, paprika čerstvá bílá, okurka salátová, rajče, koření provensálské, paprika sušená sladká, solamyl, sůl, olej

Přidat fotografie receptu