Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sumeček africký na rozmarýnu s mrkvovo-bramborovým pyré

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

reichlova.michaela

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Sumeček africký má jemnou chuť a při správné přípravě chutná skvěle. Pečeme ho spolu s čerstvým rozmarýnem a česnekem, díky tomu získá skvělou chuť i vůni. K té dobře ladí pyré z brambor a mrkve.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 945 kJ /
2 138 kcal
Bílkoviny93,16 g
Tuky153,28 g
Vláknina18,24 g
Cholesterol 513 mg
Sodík 584 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy88,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety opláchneme, vložíme do pekáčku, posypeme solí a poklademe směsí, kterou jsme připravili ze směsi sekaného rozmarýnu, lisovaného česneku a olivového oleje. Dáme péci do trouby na 220 °C přibližně na 25-30 minut. Hlídáme a případně podléváme vodou. Krok 2: Mezitím očistíme brambory a mrkev a dáme je vařit do osolené vody. Po uvaření slijeme vodu a vše rozmixujeme do hladka ponorným mixérem. Přidáme máslo, mléko a podle chuti ještě dosolíme. Krok 3: Na talíř nandáme pyré a sumečka dozdobíme snítkou čerstvého rozmarýnu.

TIP: Další recepty z ryb

Zveřejněno 18. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček africký na rozmarýnu s mrkvovo-bramborovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQD1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sumeček africký na rozmarýnu s mrkvovo-bramborovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQD1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sumeček africký, rozmarýn, česnek, sůl, brambory, mrkev, máslo, mléko, olej olivový

Přidat fotografie receptu