Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí karbanátky s batátovým pyré

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Křupavé smažené karbanátky jsou oblíbené a rychlé jídlo. Skvěle chutnají i připravené z rybího masa. Podáváme je s batátovým pyré. To zaujme jemnou nasládlou chutí, která se k výrazným karbanátkům dobře hodí.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 814 kJ /
1 151 kcal
Bílkoviny31,51 g
Tuky10,80 g
Vláknina35,80 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 579 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy217,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu umeleme na mlýnku na maso, přidáme strouhanku, oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, vejce a vše ochutíme kořením na ryby, solí a pepřem. Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které smažíme z obou stran na oleji. Krok 2: Batáty oškrábeme, nakrájíme a vaříme ve slané vodě přibližně 15–20 minut. Krok 3: Uvařené batáty slijeme, přidáme máslo, horké mléko a rozmixujeme je na kaši. Vmícháme nadrobno pokrájenou petrželku a pyré dochutíme solí. 

TIP: Jak dlouho se vaří batáty

Zveřejněno 19. 10. 2024

Poznámka autora poslirecept

Ryby můžeme prostě jen upéct a podávat s rozmačkanými batáty. Také to nemá chybu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí karbanátky s batátovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68m8Q

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí karbanátky s batátovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68m8Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mořská štika, strouhanka, cibule, vejce, koření na ryby, sůl, pepř mletý, olej, batáty, sůl, máslo, mléko, petrželka

Přidat fotografie receptu