Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fenyklové rizoto

Dobré italské rizoto je dokonale krémové. Abychom toho dosáhli, je potřeba použít správný typ rýže. Toto rizoto dochutí aromatický fenykl a čerstvé lesní houby. Na závěr do rizota přidáme lanýžový olej, který jídlo ještě pozvedne svou výraznou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 619 kJ /
1 104 kcal
Bílkoviny30,41 g
Tuky17,35 g
Vláknina36,45 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,59 g
Sacharidy172,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fenykl nakrájíme na asi 1 cm velké kostičky (zelenou nať dáme stranou). V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a na něm necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme nakrájený fenykl a asi minutu smažíme. Krok 2: Do hrnce přisypeme rýži, promícháme a opět asi minutu smažíme. Přilijeme bílé víno a necháme ho odpařit. Následně podle potřeby přidáváme kuřecí vývar a rizoto neustále mícháme, aby se nepřichytilo ke dnu hrnce. Krok 3: Asi po 10 minutách přisypeme na větší kusy nakrájené houby. A opět podle potřeby přiléváme vývar. Od přidání rýže vaříme rizoto přibližně 25-30 minut tak, aby bylo na skus. Krok 4: Nakonec rizoto stáhneme z plamene. Vmícháme máslo, lanýžový olej a hrst parmazánu. Ozdobíme natí z fenyklu.

TIP: Jak na dokonale krémové rizoto

Zveřejněno 20. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenyklové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73n3G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fenyklové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73n3G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fenykl, cibule bílá, olej olivový, rýže arborio, víno bílé suché, vývar kuřecí, houby čerstvé, olej, máslo, parmazán

Přidat fotografie receptu