Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Teplý podzimní salát

Podzim se nese v duchu teplejších jídel, do kterých však můžeme zahrnout i sezónní zeleninu. Připravte si tento bezmasý salát. Jeho základem je obilovina quinoa, uzený tempeh a spousta pečené zeleniny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

dana.pribylova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 630 kJ /
390 kcal
Bílkoviny16,70 g
Tuky7,99 g
Vláknina18,29 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,06 g
Sacharidy54,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dle návodu uvaříme quinou a necháme ji zchladit. Krok 2: Mezitím nakrájíme zeleninu na kostičky, osolíme a postupně ji dle tvrdosti dáme péct na plech pokapaný olejem. Když bude zelenina měkká, troubu vypneme. Krok 3: V míse smícháme quinou, listové saláty, čerstvé rajče a ochutíme trochou balsamico octem. Krok 4: Nakonec salát smícháme i s opečenou zeleninou, na malé kousky nakrájeným tepmehem a posypeme praženým slunečnicovým semínkem.

TIP: Pečená sezónní zelenina

Zveřejněno 19. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Teplý podzimní salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Y5D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Teplý podzimní salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Y5D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
quinoa, dýně, mrkev, rajče, paprika čerstvá červená, cibule, salát, tempeh uzený, semínka slunečnicová, sůl, pepř mletý, olej, ocet balsamiko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu