Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové s houbovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Pokud jste si z lesa přinesli plný košík hub, můžete je využít při přípravě klasického oběda - vepřového na houbách. Jídlo má lahodnou a výraznou chuť díky smažené cibuli a voňavým čerstvým houbám.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eevous Eevous

Středně náročný

Doba přípravy 47 min Doba přípravy: 7 min Doba tepelné úpravy: 40 min

47 min (7 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 311 kJ /
313 kcal
Bílkoviny5,10 g
Tuky27,42 g
Vláknina1,55 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme nadrobno. Houby očistíme od nečistot a nakrájíme na silnější plátky. Krok 2: V hrnci rozpálíme sádlo společně s máslem, přidáme maso a zprudka orestujeme. Zatáhnuté maso vyndáme a stáhneme plamen. Krok 3: Do výpeku vložíme nadrobno nasekanou cibuli, po chvíli přidáme 3 hrsti hub a necháme chvíli zarestovat. Krok 4: Zasypeme kořením, poprášíme moukou, promícháme, chvíli restujeme, maso vrátíme do hrnce a nakonec zalijeme vývarem. Krok 5: Omáčku necháme provářet cca 30 minut, přidáme zbylé houby, povaříme ještě posledních 5 minut a plotnu vypneme. Krok 6: Podáváme se šťouchanými bramborami.

TIP: Jak udělat šťouchané brambory

Zveřejněno 18. 10. 2024

Poznámka autorky Eevous

Použila jsem směs hřibů, poddubáků, klouzků a kovářů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s houbovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYRYr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové s houbovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYRYr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Orestované mäso vraciame do omáčky, predpokladám. Vďaka za odpoveď.

magdalenka: děkuji za upozornění, doplněno do receptu.

Velmi dobré, stálice recxeptů našich kuchyní :yes::-K

Suroviny:
kýta vepřová, houby čerstvé, vývar masový, sádlo, máslo, mouka, kmín drcený, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu