Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z čerstvé kapusty

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Kapusta je pro nás velice snadno dostupnou zeleninou, ze které připravíme mnoho různých pokrmů. Jedním z nich může být tato snadná polévka. Na tu stačí kapustu nakrouhat, povařit ve vývaru, přidat k ní brambory, vajíčko a zahustit máslovou jíškou. Dobrou chuť.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 815 kJ /
912 kcal
Bílkoviny31,08 g
Tuky50,28 g
Vláknina20,56 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 243 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy75,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu očistíme, odstraníme košťál, dobře omyjeme a nakrouháme na nudličky. Krok 2: Ve velkém hrnci rozpustíme dvě lžíce másla, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kapustu, osolíme, lehce opepříme a podlijeme vývarem. Pak do polévky vložíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a přivedeme k varu. Krok 3: Ze zbylého másla a hladké mouky připravíme na pánvi světlou jíšku, vmícháme ji do polévky a povaříme nejméně 10 minut.  Krok 4: Hotovou polévku dochutíme česnekem utřeným se solí, vmícháme vejce a ještě krátce povaříme. Nakonec polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme snítkou petrželky a podáváme.

Zveřejněno 21. 10. 2024

Poznámka autora alena-s

V polévce obzvlášť vynikne fialová odrůda brambor, ale můžeme použít i klasické žluté brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z čerstvé kapusty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYj0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z čerstvé kapusty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYj0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapusta, máslo, cibule, brambory, mouka hladká, česnek, vývar masový, vejce, sůl, pepř mletý, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu