Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem ze sladkoplodého jeřábu

Z červeno-oranžových sladkokyselých plodů jeřábu můžeme připravit lahodný osvěžující džem. Pěknou vůni mu dodáme trochou griotky. Džem využijeme do dezertů i například na palačinky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

stbily

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bobulky zbavíme stopek a řádně omyjeme. Vložíme do hrnce podlijeme trochou vody a za stálého míchání na mírném plamenu krátce rozvaříme. Krok 2: Rozmixujeme, přidáme želírovací cukr, griotku podle chuti a povaříme asi 5 minut. Nezapomeneme míchat. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou, minutu povaříme a průběžně sbíráme pěnu. Krok 3: Takto připravený jeřabinový džem nalijeme do připravených sterilovaných skleniček, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

TIP: Jak si poradit s řídkým džemem

Zveřejněno 22. 10. 2024

Poznámka autora stbily

Plody jeřábu chutnají ptákům, proto jsem jako ochranu ušila ze záclonoviny sáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem ze sladkoplodého jeřábu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQP7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem ze sladkoplodého jeřábu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQP7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr želírovací, kyselina citronová, griotka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu