Džem ze sladkoplodého jeřábu
Z červeno-oranžových sladkokyselých plodů jeřábu můžeme připravit lahodný osvěžující džem. Pěknou vůni mu dodáme trochou griotky. Džem využijeme do dezertů i například na palačinky.
Postup přípravy
Krok 1: Bobulky zbavíme stopek a řádně omyjeme. Vložíme do hrnce podlijeme trochou vody a za stálého míchání na mírném plamenu krátce rozvaříme.
Krok 2: Rozmixujeme, přidáme želírovací cukr, griotku podle chuti a povaříme asi 5 minut. Nezapomeneme míchat. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou, minutu povaříme a průběžně sbíráme pěnu.
Krok 3: Takto připravený jeřabinový džem nalijeme do připravených sterilovaných skleniček, otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Zveřejněno 22. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem ze sladkoplodého jeřábu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQP7
Moje poznámka
Džem ze sladkoplodého jeřábu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQP7
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 2 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 3 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 8 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 13 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Oblíbený rybí salát podle ČSN: Vařené filé dodá jemnou chuť, zelenina s majonézou zase svěžest
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 2 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 2 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 2 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 3 hodinami
Holandské řízky
Milades před 4 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 6 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 7 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 8 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 9 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 10 hodinami
Suroviny:
cukr želírovací,
kyselina citronová,
griotka
Komentáře