Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Ke svátečnímu obědu často podáváme dobrou knedlíčkovou polévku. Zlatavý kuřecí vývar se zeleninou je osvědčená klasika. Přidáme do něj malé knedlíčky z kapusty, díky kterým si opravdu pochutnáme.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 295 kJ /
1 027 kcal
Bílkoviny41,39 g
Tuky28,87 g
Vláknina27,55 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 548 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy137,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí hřbet opláchneme a vložíme do tlakového hrnce s vodou. K němu přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a vše osolíme. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Krok 2: Omytou kapustu nakrájíme na malé kousky a na lžíci oleje krátce orestujeme. Potom přidáme podle potřeby vodu a kapustu dusíme tak dlouho, dokud není měkká. Krok 3: V misce rozkvedláme obě vejce, lehce osolíme, přidáme kapustu i mouku a tvarujeme malé knedlíčky. Tyto knedlíčky zavaříme v osolené vroucí vodě. Jakmile vyplavou na povrch, povaříme je ještě přibližně 3 minuty. Krok 4: Teplé je vložíme do talíře a zalijeme vývarem se zeleninou.

TIP: Jak udělat knedlíčky do polévky

Zveřejněno 22. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZ9m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZ9m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Výborná polévka 😊

Suroviny:
hřbet kuřecí, mrkev, celer, petržel, cibule, sůl, kapusta, olej, vejce, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu