Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené kapustičky v kari rýži

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

niiinus

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Růžičková kapusta má svoji sezónu v zimních dnech, kdy ji můžeme zakomponovat do různých pokrmů. Nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu a stačí jí málo surovin k dochucení. Spojíme tak kari rýži, kapustičky a slaný balkánský sýr.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 521 kJ /
1 320 kcal
Bílkoviny56,60 g
Tuky53,29 g
Vláknina27,40 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 4,08 g
Sůl10,03 g
Sacharidy141,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustičky očistíme a 5 minut povaříme ve vroucí vodě. Rýži uvaříme. Krok 2: Balkánský sýr rozdrolíme a smícháme s prolisovaným česnekem a lžící olivového oleje. Krok 3: Uvařenou rýži smícháme se lžičkou kari, solí a přidáme trochu vody, aby byla rýže i po zapečení vláčná. Krok 4: Zapékací misku nebo plech vymažeme olivovým olejem, nasypeme do něj rýži a na ni poklademe kapustičky. Krok 5: Nakonec vše posypeme balkánským sýrem a ozdobíme rajčátky. Dáme péct do trouby na 200 °C asi 30 minut.

TIP: Co vše můžeme připravit z balkánského sýra

Zveřejněno 22. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kapustičky v kari rýži

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrYZl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené kapustičky v kari rýži

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrYZl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapusta růžičková, rýže, sýr balkánský, česnek, koření kari, olej olivový, sůl, rajče cherry

Přidat fotografie receptu