Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda z kdoulí

Kdoule je ovoce připomínající jablko či hrušku, voní po vanilce a citronu a její využití v kuchyni je opravdu široké. S našim receptem z kdoulí připravíte sladkou marmeládu s tóny citronu a rumu, kterou není potřeba zahušťovat, protože kdoule má v sobě dostatek pektinu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

723540147

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 897 kJ /
6 190 kcal
Bílkoviny9,26 g
Tuky2,72 g
Vláknina42,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 510,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kdoule otřeme utěrkou, abychom je zbavily chloupků. Rozkrájíme je i s jádřincem. Nakrájené kousky vložíme do hrnce a podlijeme trochou vody. Vaříme do změknutí. Krok 2: Potom přepasírujeme, přidáme cukr a vaříme, dokud hmota nezačne houstnout. Nakonec přidáme citronovou šťávu a dle chuti rum. Krok 3: Hotovou marmeládu nalijeme do čistých skleniček, otřeme hrdla a zavíčkujeme čistými víčky. Otočíme na 10 minut dnem vzhůru.

TIP: Využití kdoulí v kuchyni

Zveřejněno 23. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z kdoulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWN0M

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z kdoulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWN0M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kdoule, cukr, citron, rum

Přidat fotografie receptu