Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batátový krém

Batáty u nás nejsou tradiční surovinou, nicméně i tak jsou velice oblíbené. Připravit z nich můžete také lahodný a jemný krém. Spolu s brambory a mrkví je povaříme doměkka, rozmixujeme a doplníme smetanou.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

faltynkova.radka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 940 kJ /
1 181 kcal
Bílkoviny16,30 g
Tuky60,75 g
Vláknina19,75 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 317 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy133,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Batáty, mrkev i brambory zbavíme slupky. Opláchneme vodou a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit. Krok 2: Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme ji dohladka a poté do polévky vmícháme smetanu. Na závěr dochutíme. Krok 3: Při servírování posypeme krém petrželovou natí. Můžeme přidat i namleté chilli vločky.

TIP: Jak použít batáty ve sladké kuchyni

Zveřejněno 24. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6w74

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Batátový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6w74

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
batáty, brambory, mrkev, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, voda, nať petrželová

Přidat fotografie receptu