Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chorvatská blitva

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

houba houba

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Pod názvem chorvatským názvem blitva se schovává mangold, ze kterého můžete připravit lehký pokrm, skládající se z vařených brambor, listů mangoldu, provoněnou česnekem. Poslouží jako samostatné jídlo nebo jako příloha ke grilované rybě.

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 077 kJ /
497 kcal
Bílkoviny7,10 g
Tuky27,89 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy51,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme a ve slupce vaříme ve vroucí vodě zhruba 30 minut do měkka. Poté odložíme. Ideálně brambory uvaříme večer, nebo ráno, aby dostatečně vystydly. Krok 2: Do vroucí vody vložíme na zhruba 5-10 minut mangold (blitvu) nebo listy špenátu (na foto). Krok 3: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, které osolíme a opečeme podle chuti. Krok 4: Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Opatrně opečeme do zlatavé barvy, nesmíme je spálit. Krok 5: Na opečené plátky brambor poklademe vykapané listy mangoldu nebo špenátu a posypeme opečeným česnekem.

TIP: Mangold - výtečná náhrada špenátu

Zveřejněno 22. 10. 2024

Poznámka autorky houba

Sůl, pepř a česnek podle chuti. Česnek přibližně jeden stroužek na jednu bramboru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chorvatská blitva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYR8X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chorvatská blitva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYR8X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, česnek, mangold, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu