Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chorvatská blitva

Pod názvem chorvatským názvem blitva se schovává mangold, ze kterého můžete připravit lehký pokrm, skládající se z vařených brambor, listů mangoldu, provoněnou česnekem. Poslouží jako samostatné jídlo nebo jako příloha ke grilované rybě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

houba houba

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 077 kJ /
497 kcal
Bílkoviny7,10 g
Tuky27,89 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy51,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme a ve slupce vaříme ve vroucí vodě zhruba 30 minut do měkka. Poté odložíme. Ideálně brambory uvaříme večer, nebo ráno, aby dostatečně vystydly. Krok 2: Do vroucí vody vložíme na zhruba 5-10 minut mangold (blitvu) nebo listy špenátu (na foto). Krok 3: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, které osolíme a opečeme podle chuti. Krok 4: Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Opatrně opečeme do zlatavé barvy, nesmíme je spálit. Krok 5: Na opečené plátky brambor poklademe vykapané listy mangoldu nebo špenátu a posypeme opečeným česnekem.

TIP: Mangold - výtečná náhrada špenátu

Zveřejněno 22. 10. 2024

Poznámka autorky houba

Sůl, pepř a česnek podle chuti. Česnek přibližně jeden stroužek na jednu bramboru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chorvatská blitva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYR8X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chorvatská blitva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYR8X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Letos jsem měla mangold poprvé v Chorvatsku na dovolené 😉 Musím ocenit, že tak dobře zpracovávají surovinu, kterou u nás skoro nepoužíváme a přitom je tak dobrá :)

iveta.kroul: U nas se bezne v zelenine nekoupi. A driv nebylo vubec nic. V Chorv je to jine. V Pze koupim mangold v trznici. Cena kosmicka, ale dá se alespon koupit. Mam šanci od kamaradek ze zahradky. Tuhle blitvu si rozhodne udelej!

Suroviny:
brambory, česnek, mangold, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu