Noky s řepou a brynzou
Brynzu obvykle podáváme v tradiční kombinaci s haluškami, bylo by ale škoda tento výborný měkký sýr neochutnat i jinak. Brynza ve spojení s červenou řepou dušenou ve víně chutná lahodně a dobře zasytí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 459 kJ / 1 783 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,74 g |
Tuky | 63,99 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 744 mg |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 8,17 g |
Sacharidy | 172,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Červenou řepu očistíme, opláchneme a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: V pánvi na troše oleje zpěníme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli, přidáme řepu, pepř, sůl, víno a pod pokličkou podusíme doměkka. Nakonec všechnu tekutinu vyvaříme a zbytek uchováme v teple.
Krok 3: Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nastrouháme. Na vále posypeme solí, přidáme vejce, hrubou mouku a vypracujeme těsto.
Krok 4: Vytvoříme válečky, nakrájíme je nožem na dílky a každý kousek lehce stiskneme vidličkou. Vaříme v osolené vroucí vodě asi 4-5 minut. Hotové noky scedíme, promícháme se lžící oleje a uchováme v teple.
Krok 5: Ve velké pánvi na lžíci oleje orestujeme na kostičky nakrájenou šunku. Přidáme brynzu, mléko a mícháme, až se brynza rozpustí. Vsypeme noky, promícháme a prohřejeme. Brynza je dost slaná, takže nebude potřeba směs dochucovat solí.
Krok 6: Nakonec pokrm rozdělíme na talíře, posypeme červenou řepou, nasekanou pažitkou a podáváme.
Zveřejněno 23. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Noky s řepou a brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxZD
Moje poznámka
Noky s řepou a brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxZD
Nejnovější recepty
Řezy s kaštanovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí prsa se slaninou a vínem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí rolky s mletým masem a sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Pizza z cottage placky pro děti
Přidáno před 12 hodinami
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno 22. 10. 2024 20:00
Chorvatská blitva
Přidáno 22. 10. 2024 19:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapékané vepřové plátky s anglickou slaninou a sýrem
jtrecepty před 47 minutami
Svěží dvoubarevné dortíky
wimra před 55 minutami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
wimra před 1 hodinou
Houbový kuba
Moanka před 1 hodinou
Houbové rizoto
JRozina před 1 hodinou
Mrkev pečená v tymiánovém jogurtu
Brumaire před 1 hodinou
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis před 2 hodinami
Míša řezy
jamesloizac před 2 hodinami
Přílohová cuketa
Valis před 2 hodinami
Ovocný koláč Pavla
Noumik před 3 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
sůl,
olej,
cibule,
pepř mletý,
víno červené,
brambory,
vejce,
mouka hrubá,
šunka,
brynza,
mléko,
pažitka
Komentáře