Noky s řepou a brynzou
Brynzu obvykle podáváme v tradiční kombinaci s haluškami, bylo by ale škoda tento výborný měkký sýr neochutnat i jinak. Brynza ve spojení s červenou řepou dušenou ve víně chutná lahodně a dobře zasytí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 459 kJ / 1 783 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,74 g |
Tuky | 63,99 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 744 mg |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 8,17 g |
Sacharidy | 172,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Červenou řepu očistíme, opláchneme a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: V pánvi na troše oleje zpěníme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli, přidáme řepu, pepř, sůl, víno a pod pokličkou podusíme doměkka. Nakonec všechnu tekutinu vyvaříme a zbytek uchováme v teple.
Krok 3: Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a nastrouháme. Na vále posypeme solí, přidáme vejce, hrubou mouku a vypracujeme těsto.
Krok 4: Vytvoříme válečky, nakrájíme je nožem na dílky a každý kousek lehce stiskneme vidličkou. Vaříme v osolené vroucí vodě asi 4-5 minut. Hotové noky scedíme, promícháme se lžící oleje a uchováme v teple.
Krok 5: Ve velké pánvi na lžíci oleje orestujeme na kostičky nakrájenou šunku. Přidáme brynzu, mléko a mícháme, až se brynza rozpustí. Vsypeme noky, promícháme a prohřejeme. Brynza je dost slaná, takže nebude potřeba směs dochucovat solí.
Krok 6: Nakonec pokrm rozdělíme na talíře, posypeme červenou řepou, nasekanou pažitkou a podáváme.
Zveřejněno 23. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Noky s řepou a brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxZD
Moje poznámka
Noky s řepou a brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxZD
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 20 minutami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 4 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 4 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 4 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 6 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 19 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 20 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 20 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 21 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
sůl,
olej,
cibule,
pepř mletý,
víno červené,
brambory,
vejce,
mouka hrubá,
šunka,
brynza,
mléko,
pažitka
Komentáře