Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvová pomazánka s mandlemi

Jistě netradičním spojením je tato mrkvová pomazánka s mandlemi. Ty dodají šťavnaté pomazánce křupavé kousky a zdravé tuky. Velice chutné je podávat pomazánku na opečeném plátku toastového chleba.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 394 kJ /
572 kcal
Bílkoviny15,32 g
Tuky51,53 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 135 mg
Sodík 750 mg
Sůl1,79 g
Sacharidy10,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev oškrábeme a omyjeme. Nastrouháme ji na jemném struhadle. Přidáme lučinu a zakysanou smetanu. Krok 2: Mandle nasekáme na jemné kousky a přidáme do mísy. Pro urychlení práce můžeme použít elektrický sekáček. Vše dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 3: Toasty opečeme v toastovači nebo nasucho v pánvi do zlatavé barvy. Potřeme je pomazánkou a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.

Zveřejněno 26. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová pomazánka s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvYB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová pomazánka s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvYB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, lučina, smetana zakysaná, šťáva citronová, mandle loupané, sůl, pepř mletý, petrželka, chléb toustový

Přidat fotografie receptu