Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné batáty se sýrem

Batáty mají příjemnou nasládlou chuť a můžeme je přidávat do sladkých i slaných jídel. Velmi snadno z nich připravíme lahodnou večeři. Batáty plněné sýrem stačí zapéct v troubě spolu s medovou cibulí, která sladkou chuť dobře podtrhne.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 318 kJ /
554 kcal
Bílkoviny24,64 g
Tuky15,33 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,42 g
Sůl3,50 g
Sacharidy77,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné batáty i se slupkou uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme je vychladnout, poté je přepůlíme a vydlabeme. Krok 2: Dužinu z batátů smícháme s římským kmínem, solí a sýrem a směsí naplníme batáty. Krok 3: Cibule oloupeme a nakrájíme na dílky. Promícháme s medem. Batáty a medové cibulky dáme do pekáčku a pečeme v troubě při 210 °C asi 15 minut. Krok 4: Podáváme ozdobené bylinkami.

Zveřejněno 26. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné batáty se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRw2K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné batáty se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRw2K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
batáty, sůl, římský kmín mletý, sýr eidam, cibule červená, med

Přidat fotografie receptu