Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka je základem do vašeho jídelníčku. Je snadná, rychlá a zasytí všechny členy rodiny. Cibulovou jíšku tentokrát připravíme z pohankové mouky, která je přirozeně bez lepku a zdravější alternativou klasické bílé mouky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kasikova.ver

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej s kouskem másla, na čemž orestujeme cibulku. Krok 2: Jakmile zesklovatí, zasypeme ji pohankovou moukou a orestujeme. Následně přidáme na drobné růžičky rozebraný květák a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí květáku, přibližně 20 minut. Krok 3: Jakmile je květák měkký, rozmačkáme jej a polévku můžeme podávat. Na talíři doplníme nasekanou pažitkou.

TIP: Top 7:oblíbené recepty z květáku

Zveřejněno 27. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hustá květáková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrY8J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hustá květáková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrY8J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, cibule, olej olivový, máslo, sůl, kmín drcený, mouka pohanková, pažitka

Přidat fotografie receptu