Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s žampiony, paprikou a bílým vínem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Vynikající minutková vepřová panenka s restovanými žampiony a paprikou se skvěle hodí jako víkendový oběd s rodinou. Příprava vám nezabere mnoho času a všichni si pochutnají. Krémová omáčka na víně s dijonskou hořčicí se k jemné vepřové panence skvěle hodí.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 036 kJ /
1 443 kcal
Bílkoviny13,45 g
Tuky116,64 g
Vláknina18,84 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy56,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku nakrájíme na širší plátky, z obou stran osolíme, opepříme a vložíme do misky s asi 5 lžícemi olivového oleje. Všechny plátky z obou stran v oleji “obalíme” a odložíme. Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek nadrobno, žampiony na plátky a umytou papriku na proužky. Krok 3: Do hlubší pánve vložíme plátky vepřové panenky i s olejem a zprudka osmažíme z obou stran, z každé asi 3 minuty. Krok 4: Maso vyjmeme z výpeku a na pánev přidáme kousek másla. Přisypeme nakrájené žampiony a orestujeme je do pěkné hnědé barvy. I ty z pánve vyjmeme a dáme bokem. Do pánve nasypeme připravenou cibuli, osmažíme ji dosklovita, přidáme česnek a krátce zarestujeme. Přisypeme proužky paprik, párkrát promícháme, přidáme hořčici a dobře promícháme. Krok 5: Zahustíme lžící mouky a asi 5 minut zasmahneme. Zalijeme vodou (případně vývarem) a asi 5 minut vaříme. Přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol. Krok 6: Dochutíme solí a pepřem. Do omáčky vrátíme panenku i žampiony a společně prohřejeme. Zmírníme oheň na minimum, vlijeme smetanu a promícháme. Krok 7: Podáváme například se šťouchaným bramborem. Na talíři posypeme sekanou petrželkou.

TIP: Vepřová panenka v pepřové omáčce

Zveřejněno 26. 10. 2024

Poznámka autorky Moanka

Toto jídlo mi uvařila kamarádka a tak mi chutnalo, že jsem jej s jejím svolením připravila a vložila sem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s žampiony, paprikou a bílým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6wz8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s žampiony, paprikou a bílým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6wz8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
panenka vepřová, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, žampióny, hořčice dijonská, voda, víno bílé suché, sůl, pepř mletý, olej olivový, máslo, mouka hladká, smetana ke šlehání, petrželka

Přidat fotografie receptu