Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka s žampiony, paprikou a bílým vínem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Vynikající minutková vepřová panenka s restovanými žampiony a paprikou se skvěle hodí jako víkendový oběd s rodinou. Příprava vám nezabere mnoho času a všichni si pochutnají. Krémová omáčka na víně s dijonskou hořčicí se k jemné vepřové panence skvěle hodí.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 036 kJ /
1 443 kcal
Bílkoviny13,45 g
Tuky116,64 g
Vláknina18,84 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy56,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku nakrájíme na širší plátky, z obou stran osolíme, opepříme a vložíme do misky s asi 5 lžícemi olivového oleje. Všechny plátky z obou stran v oleji “obalíme” a odložíme. Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek nadrobno, žampiony na plátky a umytou papriku na proužky. Krok 3: Do hlubší pánve vložíme plátky vepřové panenky i s olejem a zprudka osmažíme z obou stran, z každé asi 3 minuty. Krok 4: Maso vyjmeme z výpeku a na pánev přidáme kousek másla. Přisypeme nakrájené žampiony a orestujeme je do pěkné hnědé barvy. I ty z pánve vyjmeme a dáme bokem. Do pánve nasypeme připravenou cibuli, osmažíme ji dosklovita, přidáme česnek a krátce zarestujeme. Přisypeme proužky paprik, párkrát promícháme, přidáme hořčici a dobře promícháme. Krok 5: Zahustíme lžící mouky a asi 5 minut zasmahneme. Zalijeme vodou (případně vývarem) a asi 5 minut vaříme. Přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol. Krok 6: Dochutíme solí a pepřem. Do omáčky vrátíme panenku i žampiony a společně prohřejeme. Zmírníme oheň na minimum, vlijeme smetanu a promícháme. Krok 7: Podáváme například se šťouchaným bramborem. Na talíři posypeme sekanou petrželkou.

TIP: Vepřová panenka v pepřové omáčce

Zveřejněno 26. 10. 2024

Poznámka autorky Moanka

Toto jídlo mi uvařila kamarádka a tak mi chutnalo, že jsem jej s jejím svolením připravila a vložila sem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s žampiony, paprikou a bílým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6wz8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka s žampiony, paprikou a bílým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6wz8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
panenka vepřová, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, žampióny, hořčice dijonská, voda, víno bílé suché, sůl, pepř mletý, olej olivový, máslo, mouka hladká, smetana ke šlehání, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu