Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové kari s řapíkatým celerem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Toto lahodné zeleninové jídlo s nádechem exotiky připravíme z květáku a řapíkatého celeru. Díky výraznému koření skvěle chutná a čerstvý koriandr mu dodává svěžest. Kari podáváme s rýží nebo plackami.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Květák očistíme, rozdělíme na růžičky, větší části překrojíme. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky, česnek nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a krátce orestujeme římský kmín, aby se rozvoněl. Krok 2: Přidáme česnek a květák s celerem a několik minut restujeme. Přimícháme rajčatový protlak, osolíme, ochutíme kari kořením a chilli. Podlijeme 150 ml vody a přivedeme k varu. Krok 3: Do vroucí směsi přisypeme hrst červené čočky, zamícháme a dusíme pod pokličkou přibližně 15 minut. Nakonec přimícháme lístky čerstvého koriandru. Krok 4: Podáváme s rýží a chlebovými plackami.

TIP: Jak na indické zeleninové kari

Zveřejněno 29. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové kari s řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgWA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové kari s řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgWA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, celer řapíkatý, česnek, olej olivový, římský kmín mletý, protlak rajčatový, sůl, koření kari, chilli, čočka červená, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu