Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát s dušenou zeleninou

Zdravé jídlo plné vitamínů, které navíc skvěle chutná a zaujme i na pohled. Jemné a dobře stravitelné maso candáta podáváme s vařenou směsí řapíkatého celeru, mrkve a růžičkové kapusty.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filety z candáta omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pomocí pinzety nebo malých kleštiček vytaháme kosti, které se nacházejí pouze ve hřbetní části. Krok 2: Kůži na rybě nakrojíme příčnými řezy, osolíme a posypeme hladkou moukou. Přebytečnou mouku oprášíme. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a na středním stupni opékáme candáta z obou stran po 3 minutách. Krok 4: Řapíkatý celer překrájíme šikmými řezy, mrkev na nepravidelné kousky a růžičkovou kapustu přepůlíme. Krok 5: Vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořena. Krok 6: Osolíme, opepříme a vaříme bez poklice asi 20 minut. Poté přidáme k zelenině máslo. Bramborový škrob rozpustíme v trošce vody a přilijeme k zelenině. Povaříme do zhoustnutí. Krok 7: Zeleninu naservírujeme na talíř a podáváme s candátem.

TIP: Další recepty z ryb

Zveřejněno 29. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát s dušenou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkLJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát s dušenou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkLJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sůl, mouka hladká, olej, máslo, celer řapíkatý, mrkev, kapusta růžičková, pepř mletý, máslo, škrob bramborový

Přidat fotografie receptu